TIDSLINJE MED STORA HÄNDELSER

IUS genom tiden

Här har vi samlat några av våra största händelser i en tidslinje. Det är allt från hur vi bytt namn från ius consulting till ius information för att till sist landa i IUS innovation. Vi har utvecklat flera varumärken och företag inom bolaget, som nu drivs som egna verksamheter.

Genom hela vår resa har arbetet mot ett hållbart samhälle varit den gemensamma nämnaren och är fortfarande den starkast drivande kraften i allt vi gör. Vi har innovation som metod när vi utvecklar nya projekt och idéer tillsammans med våra kunder.

Följ med i vår resa mot ett hållbart samhälle för alla.

^
2011

Starten

 

Det hela började med att vår ägare Fredrik Wadström förstått behovet av expertis inom digitalisering och innovation. Han väljer att starta ius consulting och resan är officiellt igång. 

 

Kollektivtrafiken blir en av de första kunderna. En kund och ett projekt som vi fortfarande driver och utvecklar.

^
2012

Varumärket Zcooly

 

Utöver ius konsulterbjudande startas varumärket Zcooly och vi utökar med kontor och kollegor i Skövde. Zcooly släpper sitt första mattespel Affären 1 redan i oktober 2012.

^
2013

Namnbyte: ius information

 

ius consulting byter namn till ius information. 

^
2014

Programmeringsläger för barn

 

Med programmeringsexpertisen inom bolaget tar vi fram Zcooly Hack. En lovkurs för barn mellan 10-15 år. Zcooly Hack utvecklas som koncept inom de närmaste åren och arrangeras både som lovaktivitet och till skolan.

^
2015

Namnbyte: IUS innovation och flytt till Lindholmen

 

Sommaren 2015 byter bolaget namn till IUS innovation. Vi kommunicerar nu våra tre affärsområden Hållbart resande, Utbildning och Sjukvård & hälsa.

 

Samma sommar flyttar vi också ifrån vårt systerbolag Prové på Önnereds Brygga och hamnar på underbara Lindholmen.

 

Vi startar vårt CSR-arbete hos Stiftelsen för Drottning Silvias Barnsjukhus där vi stolt utvecklar deras hemsida pro bono.

^
2017

Oslo och nya lokaler

 

Ruter AS blir vår första kund i Norge och efter tid har vi flera kollegor som arbetar med projekt i Oslo.

 

Företaget växer och våra lokaler på Front Lindholmen blir snabbt för små. Vi flyttar till Bror Nilssons gata 4 till en yta som är tre gånger så stor. Vi stormtrivs ifrån första sekund och sitter fortfarande kvar i detta fantastiska kontor.

^
2018

Inspirationsevent och Zcooly blir eget bolag

 

IUS arrangerar ett inspirationsevent på kontoret i Lindholmen som lockar runt 150 personer. Det blir föreläsning om  gamification, uppvisning av spel och  projekt och självklart glass i stora lass från Röröboa.

 

Varumärket Zcooly formas till ett eget bolag och lyfts ut ur IUS verksamhet även om göteborgs-kollegorna fortfarande sitter kvar i samma lokaler.

^
2020

Tankesmedja Mobilitet

 

I samband med Covid-19-pandemin tog IUS en aktiv roll och startade en tankesmedja med avsikt att samla kollektivtrafikhuvudmän och mobilitetstänkare till samtal i Norden.

^
2021

Fokus mobilitet

 

Affärsområdet Sjukvård & hälsa säljs som ett eget bolag. Bolaget heter numera DIMH (Digitalisation in mind and heart). Detta innebär att IUS innovation arbetar fokuserat med affärsområdet Mobilitet.

 

IUS startar Mobilitetspodden. Målet är att minska kunskapsgapet mellan branschen och allmänheten genom att lyfta komplexa begrepp inom mobilitet på ett lättsamt sätt.

^
2022

Ny VD och logotyp

 

IUS går in i ett generationsskifte när Anna Wadström blir ny VD för företaget. Anna lägger stort fokus på hållbarhet, som varit en viktig grundsten för företaget sedan starten 2011 och visionen “ett hållbart samhälle för alla” presenteras. Läs mer om detta här.

 

IUS byter logotyp. Likt vi målar om fasaden på huset eller går till frisören för att uppdatera vår frisyr, var det dags för IUS logga att få sig ett lyft efter att ha funnits i sin tidigare form i hela sju år. 🎨

^
2023

Hållbarhetsrapport och strategi

 

I början av 2023 lanserade vi vår Hållbarhetsrapport 2022 och Hållbarhetsstrategi 2023. Avsikten var att fånga upp och få på print det arbete som vi drivit i inom hållbarhet sedan IUS grundades 2011.

Vill du ta del av rapporten och strategin är det bara att kontakta oss! 

Mingel, bangolf och middag

Bilder från vår senaste sommarträff

Följ oss på instagram @iusinnovation

Vill du vara en del av vårt team?

Är du sugen på nya utmaningar och vill jobba på ett innovationsbolag med mycket vilja och tro på en hållbar framtid? Vi söker ständigt nya medarbetare för att utöka vårt team.

Läs om våra lediga tjänster och sök till rekrytering@iusinnovation.se.