NYHET

21-03-2022

Generationsskifte för IUS innovation när Anna Wadström blir ny VD

Anna, kvinna i 30års åldern, står bredvid Fredrik, 60årig man. Båda är klädda i kostym och ser glada ut. Foto.

På bild: Anna Wadström, ny VD för IUS innovation, och Fredrik Wadström, ägare och fd VD för IUS innovation.

Inför 2022 stod det klart att Anna Wadström tar över som VD för IUS innovation efter Fredrik Wadström. Anna kommer fortsätta driva bolaget framåt och väljer att fokusera på hållbarhet än mer i framtiden.

Nu är det dags för företaget IUS innovation att ta ytterligare ett steg framåt i sin utveckling och tillsätter därför Anna Wadström som ny ledare och VD från årsskiftet 21-22. Under bolagets livstid har Fredrik Wadström, Mathias Myrén och sedan åter Fredrik Wadström innehaft VD-rollen men nu är det dags att ge över stafettpinnen till nästa generation.

”Det är dags för nästa generation att ta över och leda IUS innovation in i framtiden. Anna har drivet, målmedvetenheten och kompetensen att fortsätta driva IUS innovation mot visionen om ’Ett hållbart samhälle för alla’. Jag är otroligt stolt att kunna lämna över i min dotter Annas trygga händer.” säger Fredrik Wadström

Anna Wadström tog examen från sina studier inom Enterprising & Business Development vid Linnéuniversitetet år 2016 och har arbetat på IUS innovation sedan dess. Där har hon de senaste åren arbetat som projektledare och strategisk rådgivare inom verksamhetsområdet Mobilitet. Hon har fokuserat på mobilitetshubbar och dess utveckling i Norden och Europa. Anna är dessutom programledare för Mobilitetspodden, en satsning från bolaget med mål att minska kunskapsgapet mellan bransch och allmänheten. Förutom sitt arbete hos kund och som programledare, har Annas intresse för och fokus på försäljning och verksamhetsutveckling givit en naturlig övergång till VD-rollen. Anna har utvecklat en stor kunskap för bolaget och dess branscher och ser fram emot att driva bolaget framåt.

”Det känns som ett spännande men också naturlig nästa steg för mig och verksamheten, och jag är glad att få stöd ifrån bolagets medarbetare, ledning och styrelse.” säger Anna Wadström

Att IUS innovation får en ny VD i Anna Wadström innebär ett generationsskifte. Anna har med sig erfarenheten av bolaget från sitt arbete och är väl insatt i dess historia, men tillför också nya idéer och arbetssätt. Anna har vilja att arbeta in hållbarhet mer genomgående i verksamheten. Fredrik är kvar som ägare och styrelsemedlem samt kommer vara fortsatt operativ i bolagets verksamhetsutveckling. Tillsammans står de för trygghet, utveckling och framåtanda.

”Jag är exalterad inför framtiden och den fantastiska resa som vi har framför oss. Nu ska vi lägga in en högre växel. Vi ska tydliggöra vårt erbjudande, växa och bli fler samt stärka vår profil inom hållbarhet, så att vi kan bidra ännu mer i utveckling mot ett bättre samhälle.” fortsätter Anna Wadström

2011 grundade Fredrik Wadström bolaget IUS consulting. Under åren har bolaget utvecklats och bytt namn till IUS information för att sedan landa i sitt nuvarande namn IUS innovation år 2015. Under sina 11 år i branschen inom it och digitalisering har företaget arbetat med att stödja företag och organisationer att utveckla sitt erbjudande i en mer hållbar riktning. IUS innovation har visionen om ”ett hållbart samhälle för alla” och arbetar därför inom samhällsbärande branscher, för både privat och offentlig sektor.

”Arbetet för ett hållbart samhälle är stort, men också möjligt om vi alla hjälps åt. För mig har IUS arbete med hållbarhet alltid varit en viktig drivkraft och en av våra viktigaste grundstenar. Med ett genuint fokus på hållbar utveckling arbetar IUS med kundprojekt som ger konkreta effekter nu och för framtiden” avslutar Anna Wadström

Läs mer

IUS initiativ med AMSAC

Just nu pågår det ett samarbete mellan IUS innovation och utbildningsföretaget AMSAC. Tillsammans utvecklar vi YH-utbildningar inom hållbar mobilitet.

IUS vinner upphandling för Ånge kommun

IUS innovation har vunnit en upphandling hos Ånge kommun där två konsulter från IUS bemannar uppdraget i team Ånge kommun och Din Tur.

IUS vinner upphandling för Skånetrafiken

IUS innovation vinner upphandlingen “Konsult Hela ResenärsResan” hos Skånetrafiken, Region Skåne. Två konsulter från IUS bemannar uppdraget och ska arbeta gemensamt med team och teamledare från Skånetrafiken.

IUS personal utbildade i HLR

2023 är här och med nytt år är det naturligt att både titta framåt för det kommande året och att reflektera över året som varit. IUS Innovation har gjort just det och är stolta över allt vi åstadkommit både internt och externt. Från 2022 är vi internt som stoltast över den utbildning inom hjärt-lungräddning som vi genomförde med våra kollegor och nu vill vi uppmuntra fler företag till att ta samma initiativ.

IUS startar upp traineeprogram

IUS innovation tar steget och utvecklar ett traineeprogram. Ett program som ska innehålla både utbildning, interna och externa projekt. Det är David Lillieroth och Adrian Wepplinger som är de första två att ingå i programmet under ledning och mentorskap av Anton Carlsson, projektledare och Patrik Westræus, projektledare.

Ledare för strategisk utveckling & innovation

Tommy Winterskiöld Vestlie internrekryteras till rollen som ledare för strategisk utveckling och innovation

Webinar Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?

Torsdagen den 21 oktober anordnade IUS innovation AB och TIER Mobility det digitala panelsamtalet ”Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?”

Inbjudan webinar: Elsparkcykeln – fara eller pusselbit i klimatomställningen?

Inbjudan till frukostseminarium om hållbara och trafiksäkra lösningar i framtidens städer. Titel: Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?

eHUBS International Academy

I förra veckan kunde eHUBS (e-Mobility hubs) genomföra ett av sina största evenemang – eHUBS International Academy. Eventet hölls i Bergen, Norge, och vår eminenta projektledare och expert inom mobilitetshubbar Anna Wadström var självklart på plats och deltog.

Paneldebatt för Tankesmedjan Mobilitet Sverige – Omstart kollektivtrafiken

Det är ett faktum att resvanorna för människor är förändrade, men hur arbetar kollektivtrafiken för att möta och/eller anpassa sig till de nya resvanorna? Handlar det om att återfå resenärer eller hitta nya kundgrupper för att öka volymerna i kollektivtrafiken?

NYHETSBREV

15 + 6 =

Hör av dig till Anna om du vill veta mer!

 

ANNA WADSTRÖM

anna.wadstrom@iusinnovation.se

+46 736 60 69 47