Mobilitetspodden

PRODUCERAT AV IUS innovation

 

Under IUS innovations arbete inom mobilitet har det synliggjorts ett kunskapsgap mellan branschen och allmänheten. Mobilitetspodden är IUS initiativ för att minska kunskapsgapet. Poddens syfte är därför att väcka allmänhetens intresse för mobilitet, och de många ibland knepiga begrepp som dykt upp på bara några få år. Mobilitetspodden är inbjudande, lätt och fylld med expertis från både våra programledare, med mångårig erfarenhet inom branschen, såväl som podcastens kunniga gäster. Med Anna Wadström och Patrik Westræus i spetsen släpps det ett nytt avsnitt första måndagen varje månad. Mobilitetspodden finns att lyssna på här på hemsida, eller där poddar finns. Mobilitetspodden passar perfekt att lyssna på podden på vägen till eller från jobbet! 🎧

Lyssna på senaste avsnittet från Mobilitetspodden

Alla avsnitt

16. Samverkan en förutsättning för framgång

16. Samverkan en förutsättning för framgång

Att Mikael brinner för de alla människorna skiner igenom och ligger som en röd tråd genom hela avsnittet. Vi pratar samverkan, partnerskap och det magiska ordet tillit som skapar förutsättningar för ALLT.

read more
14. Optimering av parkering genom nya affärsmodeller och elladdning

14. Optimering av parkering genom nya affärsmodeller och elladdning

Vi välkomnar Johannes Asp (Mobility46) till Mobilitetspodden som tillsammans med programledarna @Anna Wadström och Patrik Westræus i detta avsnitt pratar om allt från optimering av parkering, hur man minskar trösklar för elbilsanvändare och hur fastighetsägare kan ta ansvar för sina parkeringsytor och skaffa bättre affärsmodeller för sin parkeringsförvaltning.

read more
13. Hållbarhet, hållbar utveckling, ekonomisk tillväxt och mer

13. Hållbarhet, hållbar utveckling, ekonomisk tillväxt och mer

“Hållbar utveckling är ett dynamiskt begrepp som utvecklas med tiden.” Patrik Westræus.

Som en del av IUS innovations större fokus på hållbarhet för 2022 dedicerar vi i Mobilitetspodden nu ett helt avsnitt till ämnet. Vad betyder det? Vad kommer det ifrån? Går det att mäta? Och i sånt fall hur?

read more

Nya avsnitt varje månad

Live första måndagen i månaden

Lyssna

Acast | Spotify | YouTube

Vill du vara gäst?

5 + 2 =

Programledare

Anna Wadström

IUS innovations VD Anna Wadström är både kommunikativ och noggrann. Med sin djupa kunskap inom framtidens mobilitet har Anna drivit projekt inom bland annat mobilitethubbar och stadsutveckling med fokus på cykel.

Anna har ett öga för detaljer och en känsla för kvalitet som generar lösningar, genomförda mål och leveranser. Anna driver instagramkontot @mobilitet.anna och ser alltid mobilitetsresan som en utmaning.

Patrik Westræus

Patrik är den hållbarhetsfokuserade och akademiska projektledaren. Med sin gedigna universitetsutbildning inom hållbarhetsfrågor är han expert inom området. Med denna grund har han genom sitt arbete även förvärvat stor kunskap inom mobilitetsbranschen, detta genererar ett tydligt fokus på den hållbara mobilitetsresan. Förutom detta är Patrik en social figur som helst väljer elsparkcykel som transportslag till och från platser.