17. Cykelpooler som brygga mellan mobilitet och fastigheter

 

Avsnittsbeskrivning

Att vår gäst Eric Sjögren från Pedalink har en passion för cykling går inte att missa. Han skiner upp direkt när vi börjar samtalet kring cykling och cykelpooler och sedan flyter samtalet bara på.

Eric Sjögren är mobilitetsspecialist på Pedalink / Cykelpooler Sverige AB som tillhandahåller fastighetsanknutna cykelpooler.

Avsnittet handlar om cykelpooler, vintercykling, infrastruktur, beteendeförändring och fastighetsbranschen. Framför allt är det ett avsnitt som lyfter passionen för cykling och detta otroligt mångfaciterade mobilitetsslag och fritidsintresse. Vi pratar om hur elcykeln har bjudit in så många fler att ta del av känslan som Kalle Sakari Wahlgren ska ha beskrivit som “Frihet instängt i ett tajt lager av lycka”.

Innehåll

00:00 Start
01:18 Gäst Eric Sjögren, mobilitetsexperts och cykelfantast
05:38 Delningsekonomi
09:40 Pedalinks erbjudande
16:26 Att cykla är att känna frihet
19:10 Den typiska användaren
23:40 Vintercykling
27:00 Fastighetsbranschen och beteendeförändring
35:43 Förutsättning för en bra cykelpool
39:47 Avslutning

DAGENS GÄST

ERIC SJÖGREN

Allt började i Melbourne och på en hållbarhetskurs där Eric fick uppmaningen att under två veckor göra något för att minska sitt footprint på jorden. Det blev startskottet till den passion som Eric nu har för hållbarhet och cykel.

Eric Sjögren är Mobilitetsspecialist och cykelfantast, leverans- och supportansvarig logistikingenjör med fokus på hållbarhet och framtidens samhälle hos Pedalink / Cykelpoolen Sverige AB som tillhandahåller fastighetsanknutna cykelpooler i Sverige.

eric@pedalink.se

+46 705 25 63 69

senaste avsnitten

18. Bravery shapes sustainable cities

18. Bravery shapes sustainable cities

18. Bravery shapes sustainable cities  AvsnittsbeskrivningWelcome to another episode of Mobilitetspodden. In this episode, we met the passionate bicycle enthusiasts, Melissa and Chris Bruntlett. Melissa and Chris started their mobility journey while living in...

16. Samverkan en förutsättning för framgång

16. Samverkan en förutsättning för framgång

Att Mikael brinner för de alla människorna skiner igenom och ligger som en röd tråd genom hela avsnittet. Vi pratar samverkan, partnerskap och det magiska ordet tillit som skapar förutsättningar för ALLT.

Mobilitetspoddens programledare

Anna Wadström

Patrik Westræus

Vill du vara gäst?

11 + 12 =