11. Favoriterna från mobilitetsmässan MOVE 2021

Våra topp tre med allt från positiva pilotprojekt till tankeställare kring mobilitet för alla!

Avsnittsbeskrivning

Våra programledare Anna och Patrik har varit i London och besökt en av de viktigaste mobilitetseventen under året – Mobilitetsmässan MOVE 2021 Mobility Re-Imagined, en gigantisk mässa med åtta scener och över 400 talare.   Detta avsnitt är en recap från mässan där vi har listat våra topp tre från mässan för att sedan avsluta med den absoluta gemensamma favoriten. Det blir allt från hejarop till tårar i studion när vi pratar om bredden i ämnet vi älskar – Mobilitet. Vi ger exempel på lyckade satsningar runt om i världen där städer som Antwerpen, Heidelberg och Helsingfors visar på positiva effekter där den gemensamma nämnaren är att göra kraftiga satsningar här och nu. Mycket snack men framförallt mycket verkstad. Vi lyfter också hållbarhet där Polestar går i framkant med sina klimatmål, Tier Mobility använder ny teknik för att förbättra användarvänligheten och WeShare ser autonoma fordon som en viktig del i framtidens bildelning. Sist men inte minst blir det tårar i studion när vi lyfter den viktigaste frågan av dom alla. Mobilitet för alla! Ett uttryck som branschen slänger sig med men som vi har en lång väg för att faktiskt uppnå.

Vår favorit från mässan

Paneldebatten Mobilitet för alla.

Annas topp 3

1.        Stadens Heidelbergs arbete med infrastukturen kring cykling.

2.        I Helsingfors har man tagit fram fem viktiga punkter att arbeta med. 1. Direkta och effektiva vägar 2. Underhåll 3. Arbetsstäder 4. Säker parkering 5. Marknadsföring och kommunikation.

3.        Autonoma fordon är en viktig del i framtidens bildelning.

Patriks topp 3

1.        Antwerpens arbete med delad mobilitet i staden

2.        Tier Mobility och CPS (Camera Position System) 

3.        Thomas Ingenlaths dragning om Polestars klimatmål

senaste avsnitten

27. Så här skapar vi fler cyklister!

27. Så här skapar vi fler cyklister!

Mobilitetspodden gästas av Jesper Guiliano från GoVelo och IUS egna cykelexpert Jerome Bout. Med tre personer som alla delar passionen för cykling blir det ett fullspäckat avsnitt med övergripande temat ”Hur får vi fler att cykla?”.

26. Bildelningens roll i ett hållbart samhälle

26. Bildelningens roll i ett hållbart samhälle

26. Bildelningens roll i ett hållbart samhälleAvsnittsbeskrivningI dagens avsnitt har vi bjudit in Mathias Holst från Lynk & Co för att diskutera bildelning och hur användningen av bilen kommer att påverkas i framtiden.   Mathias berättar om Lynk & Co och...

25. IUS hållbarhetsarbete del 7

25. IUS hållbarhetsarbete del 7

Del 7 och sista delen av miniserien om IUS hållbarhetsarbete. I detta avsnitt redogör vi för hur vi arbetar med Mål 17 Genomförande och globalt partnerskap och delmålen 17.16 och 17.17.

Mobilitetspoddens programledare

Anna Wadström

Patrik Westræus

Vill du vara gäst?

8 + 6 =