11. Favoriterna från mobilitetsmässan MOVE 2021

Våra topp tre med allt från positiva pilotprojekt till tankeställare kring mobilitet för alla!

Avsnittsbeskrivning

Våra programledare Anna och Patrik har varit i London och besökt en av de viktigaste mobilitetseventen under året – Mobilitetsmässan MOVE 2021 Mobility Re-Imagined, en gigantisk mässa med åtta scener och över 400 talare.   Detta avsnitt är en recap från mässan där vi har listat våra topp tre från mässan för att sedan avsluta med den absoluta gemensamma favoriten. Det blir allt från hejarop till tårar i studion när vi pratar om bredden i ämnet vi älskar – Mobilitet. Vi ger exempel på lyckade satsningar runt om i världen där städer som Antwerpen, Heidelberg och Helsingfors visar på positiva effekter där den gemensamma nämnaren är att göra kraftiga satsningar här och nu. Mycket snack men framförallt mycket verkstad. Vi lyfter också hållbarhet där Polestar går i framkant med sina klimatmål, Tier Mobility använder ny teknik för att förbättra användarvänligheten och WeShare ser autonoma fordon som en viktig del i framtidens bildelning. Sist men inte minst blir det tårar i studion när vi lyfter den viktigaste frågan av dom alla. Mobilitet för alla! Ett uttryck som branschen slänger sig med men som vi har en lång väg för att faktiskt uppnå.

Vår favorit från mässan

Paneldebatten Mobilitet för alla.

Annas topp 3

1.        Stadens Heidelbergs arbete med infrastukturen kring cykling.

2.        I Helsingfors har man tagit fram fem viktiga punkter att arbeta med. 1. Direkta och effektiva vägar 2. Underhåll 3. Arbetsstäder 4. Säker parkering 5. Marknadsföring och kommunikation.

3.        Autonoma fordon är en viktig del i framtidens bildelning.

Patriks topp 3

1.        Antwerpens arbete med delad mobilitet i staden

2.        Tier Mobility och CPS (Camera Position System) 

3.        Thomas Ingenlaths dragning om Polestars klimatmål

senaste avsnitten

16. Samverkan en förutsättning för framgång

16. Samverkan en förutsättning för framgång

Att Mikael brinner för de alla människorna skiner igenom och ligger som en röd tråd genom hela avsnittet. Vi pratar samverkan, partnerskap och det magiska ordet tillit som skapar förutsättningar för ALLT.

14. Optimering av parkering genom nya affärsmodeller och elladdning

14. Optimering av parkering genom nya affärsmodeller och elladdning

Vi välkomnar Johannes Asp (Mobility46) till Mobilitetspodden som tillsammans med programledarna @Anna Wadström och Patrik Westræus i detta avsnitt pratar om allt från optimering av parkering, hur man minskar trösklar för elbilsanvändare och hur fastighetsägare kan ta ansvar för sina parkeringsytor och skaffa bättre affärsmodeller för sin parkeringsförvaltning.

Mobilitetspoddens programledare

Anna Wadström

Patrik Westræus

Vill du vara gäst?

6 + 14 =