11. Favoriterna från mobilitetsmässan MOVE 2021

Våra topp tre med allt från positiva pilotprojekt till tankeställare kring mobilitet för alla!

Avsnittsbeskrivning

Våra programledare Anna och Patrik har varit i London och besökt en av de viktigaste mobilitetseventen under året – Mobilitetsmässan MOVE 2021 Mobility Re-Imagined, en gigantisk mässa med åtta scener och över 400 talare.   Detta avsnitt är en recap från mässan där vi har listat våra topp tre från mässan för att sedan avsluta med den absoluta gemensamma favoriten. Det blir allt från hejarop till tårar i studion när vi pratar om bredden i ämnet vi älskar – Mobilitet. Vi ger exempel på lyckade satsningar runt om i världen där städer som Antwerpen, Heidelberg och Helsingfors visar på positiva effekter där den gemensamma nämnaren är att göra kraftiga satsningar här och nu. Mycket snack men framförallt mycket verkstad. Vi lyfter också hållbarhet där Polestar går i framkant med sina klimatmål, Tier Mobility använder ny teknik för att förbättra användarvänligheten och WeShare ser autonoma fordon som en viktig del i framtidens bildelning. Sist men inte minst blir det tårar i studion när vi lyfter den viktigaste frågan av dom alla. Mobilitet för alla! Ett uttryck som branschen slänger sig med men som vi har en lång väg för att faktiskt uppnå.

Vår favorit från mässan

Paneldebatten Mobilitet för alla.

Annas topp 3

1.        Stadens Heidelbergs arbete med infrastukturen kring cykling.

2.        I Helsingfors har man tagit fram fem viktiga punkter att arbeta med. 1. Direkta och effektiva vägar 2. Underhåll 3. Arbetsstäder 4. Säker parkering 5. Marknadsföring och kommunikation.

3.        Autonoma fordon är en viktig del i framtidens bildelning.

Patriks topp 3

1.        Antwerpens arbete med delad mobilitet i staden

2.        Tier Mobility och CPS (Camera Position System) 

3.        Thomas Ingenlaths dragning om Polestars klimatmål

senaste avsnitten

20. IUS hållbarhetsarbete del 2

20. IUS hållbarhetsarbete del 2

Del 2 av miniserien om IUS hållbarhetsarbete. I detta avsnitt redogör vi för hur vi arbetar med Mål 8. Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt och delmålen; 8.2, 8.4, 8.6 och 8.8.

19. IUS hållbarhetsarbete del 1

19. IUS hållbarhetsarbete del 1

Del 1 av miniserien om IUS hållbarhetsarbete. I detta avsnitt redogör vi för hur vi arbetar med Mål 3. God hälsa och välbefinnande och delmålet 3.6 Minska antalet dödsfall och skador i trafiken.

18. Bravery shapes sustainable cities

18. Bravery shapes sustainable cities

18. Bravery shapes sustainable cities  AvsnittsbeskrivningWelcome to another episode of Mobilitetspodden. In this episode, we met the passionate bicycle enthusiasts, Melissa and Chris Bruntlett. Melissa and Chris started their mobility journey while living in...

Mobilitetspoddens programledare

Anna Wadström

Patrik Westræus

Vill du vara gäst?

12 + 1 =