4. Varför alla fastighetsutvecklare bör ha mobilitet på agendan

Så kan fastighetsbranschen ha en stor bidragande roll för att skapa nya vanor för framtidens hållbara resande.

 

Avsnittsbeskrivning

Vi bjuder in IUS rådgivare Anton Lymer som har stor erfarenhet av att arbeta med mobilitet och kopplingen till fastighetsbranschen. Programledarna tillsammans med Anton diskuterar hur fastighetsbranschen är en viktig spelare i mobilitetsbranschen. Vi får lära oss hur det redan finns flera aktörer som tar ansvar och arbetar med mobilitet som en stor del av sin verksamhet. Vi lär oss nya begrepp i branschen. BoMaaS – Delade mobilitetstjänster i förhållande till fastigheter och 15-minutersstaden, gamification eller varför inte A till A resor.

Innehåll

0.00 Introduktion
6.05 Dagens ämne. Vad gör fastighetsbranschen för mobilitetsbranschen? Vad kan de erbjuda?
17.18  Affärsmodeller. Hur ser det ut och vad är den optimala affärsmodellen?
29.15 Kronor och ören, miljö och piska eller morot. Vad är en bra motivator till att bygga och använda hållbar mobilitet?
34.10 Avsändare kan skapa trygghet och god mobilitet faktiskt ökar markvärdet på en fastighet.
38.00 Anton, Anna och Patrik specar den optimala mobiliteten vid sin bostad.
42.15 Sammanfattning och mer framtidsspaning

Vi kanske inte blir av med bilen och det är inte det vi är ute efter. Men vi kanske blir av med den onödiga bilen, eller den andra bilen eller bilen i city. Där bara den bilen som behöver vara där, finns där. 

ANTON LYMER

Rådgivare - IUS innovation

DAGENS GÄST

ANTON LYMER

Anton Lymer är den lyhörda och analytiska rådgivaren, lagspelaren på IUS innovation. 
Han drivs av att arbeta nära kunden och hitta effektiva metoder för att möta de utmaningar som kan uppstå i projekt. Anton har under de senaste 10 åren samlat på sig stor erfarenhet av att jobba med kunder som förändrings-, projekt och processledare både i beställande- och leverantörsled inom transportbranschen och hos PTA:er både i och utanför Norden.
Förutom det är Antons styrka att sprida en positivitet, som i sin tur skapar tilltro för en grupp att tillsammans nå sitt mål.

anton.lymer@iusinnovation.se

+46 736 60 69 81

senaste avsnitten

27. Så här skapar vi fler cyklister!

27. Så här skapar vi fler cyklister!

Mobilitetspodden gästas av Jesper Guiliano från GoVelo och IUS egna cykelexpert Jerome Bout. Med tre personer som alla delar passionen för cykling blir det ett fullspäckat avsnitt med övergripande temat ”Hur får vi fler att cykla?”.

26. Bildelningens roll i ett hållbart samhälle

26. Bildelningens roll i ett hållbart samhälle

26. Bildelningens roll i ett hållbart samhälleAvsnittsbeskrivningI dagens avsnitt har vi bjudit in Mathias Holst från Lynk & Co för att diskutera bildelning och hur användningen av bilen kommer att påverkas i framtiden.   Mathias berättar om Lynk & Co och...

25. IUS hållbarhetsarbete del 7

25. IUS hållbarhetsarbete del 7

Del 7 och sista delen av miniserien om IUS hållbarhetsarbete. I detta avsnitt redogör vi för hur vi arbetar med Mål 17 Genomförande och globalt partnerskap och delmålen 17.16 och 17.17.

Mobilitetspoddens programledare

Anna Wadström

Patrik Westræus

Vill du vara gäst?

14 + 12 =