4. Varför alla fastighetsutvecklare bör ha mobilitet på agendan

Så kan fastighetsbranschen ha en stor bidragande roll för att skapa nya vanor för framtidens hållbara resande.

 

Avsnittsbeskrivning

Vi bjuder in IUS rådgivare Anton Lymer som har stor erfarenhet av att arbeta med mobilitet och kopplingen till fastighetsbranschen. Programledarna tillsammans med Anton diskuterar hur fastighetsbranschen är en viktig spelare i mobilitetsbranschen. Vi får lära oss hur det redan finns flera aktörer som tar ansvar och arbetar med mobilitet som en stor del av sin verksamhet. Vi lär oss nya begrepp i branschen. BoMaaS – Delade mobilitetstjänster i förhållande till fastigheter och 15-minutersstaden, gamification eller varför inte A till A resor.

Innehåll

0.00 Introduktion
6.05 Dagens ämne. Vad gör fastighetsbranschen för mobilitetsbranschen? Vad kan de erbjuda?
17.18  Affärsmodeller. Hur ser det ut och vad är den optimala affärsmodellen?
29.15 Kronor och ören, miljö och piska eller morot. Vad är en bra motivator till att bygga och använda hållbar mobilitet?
34.10 Avsändare kan skapa trygghet och god mobilitet faktiskt ökar markvärdet på en fastighet.
38.00 Anton, Anna och Patrik specar den optimala mobiliteten vid sin bostad.
42.15 Sammanfattning och mer framtidsspaning

Vi kanske inte blir av med bilen och det är inte det vi är ute efter. Men vi kanske blir av med den onödiga bilen, eller den andra bilen eller bilen i city. Där bara den bilen som behöver vara där, finns där. 

ANTON LYMER

Rådgivare - IUS innovation

DAGENS GÄST

ANTON LYMER

Anton Lymer är den lyhörda och analytiska rådgivaren, lagspelaren på IUS innovation. 
Han drivs av att arbeta nära kunden och hitta effektiva metoder för att möta de utmaningar som kan uppstå i projekt. Anton har under de senaste 10 åren samlat på sig stor erfarenhet av att jobba med kunder som förändrings-, projekt och processledare både i beställande- och leverantörsled inom transportbranschen och hos PTA:er både i och utanför Norden.
Förutom det är Antons styrka att sprida en positivitet, som i sin tur skapar tilltro för en grupp att tillsammans nå sitt mål.

anton.lymer@iusinnovation.se

+46 736 60 69 81

senaste avsnitten

9. Elbilen: förändringar, förutsättningar och framtiden

9. Elbilen: förändringar, förutsättningar och framtiden

9. Elbilen: förändringar, förutsättningar och framtiden "När man har en fossilbil ser man tankning som en uppgift som man gör lite då och då på dagarna. Att man behöver åka till macken och tanka bilen. Men när du har en elbil så startar du varje dag med en fulltankad...

8. From rental cars to car-sharing: an Avis story

8. From rental cars to car-sharing: an Avis story

8. From rental cars to car-sharing: an Avis story Mobilitetspodden deep-dives into car-sharing, and its increasing role in the mobility ecosystem.  AvsnittsbeskrivningVi bjuder in Andrew Smith, General Manager i Danmark och Sverige på Avis Budget Group för att...

7. Det omtalade avsnittet om MaaS

7. Det omtalade avsnittet om MaaS

7. Det omtalade avsnittet om MaaS Anna och Patrik reder ut begreppet Maas med fokus på bland annat aktörer, tjänster, leverantörer och möjligheter.  AvsnittsbeskrivningÄntligen är det här! Avsnittet som i princip alla andra avsnitt refererar till. Avsnittet där...

Mobilitetspoddens programledare

Anna Wadström

Patrik Westræus

Vill du vara gäst?

13 + 13 =