NYHET

04-01-2023

IUS personal utbildade i hjärt- lungräddning

Bild: IUS kollegor övar på kompressioner på dockor tillsammans med instruktören Andrea Lindgren.

2023 är här och med nytt år är det naturligt att både titta framåt för det kommande året och att reflektera över året som varit. IUS Innovation har gjort just det och är stolta över allt vi åstadkommit både internt och externt. Från 2022 är vi internt som stoltast över den utbildning inom hjärt-lungräddning som vi genomförde med våra kollegor och nu vill vi uppmuntra fler företag till att ta samma initiativ.

Med januari kommer tid för både planering inför det kommande året och en titt i backspegeln på föregående år. IUS ledningsgrupp, arbetsmiljöombud och trivselgeneral har tittat på de justeringar som gjorts gällande arbetsmiljön och ergonomin i våra lokaler och kan stolt sammanfatta ett fint år där vi uppfyllt flera interna mål.

Ett av målen var att under 2022 erbjuda våra medarbetare utbildning i HLR vilket vi uppfyllde över förväntan. Uppdelade i grupper fick vi under ledning av instruktören Andrea Lindgren utbildning inom hjärt-lungräddning och luftvägsstopp. Utbildningen bestod av både webbutbildning och praktiska övningar.

“Jag är stolt över ledningen som tar beslutet att erbjuda den här typen av utbildning till alla medarbetare. Men jag är också oerhört stolt och imponerad över alla kollegors deltagande och fantastiska engagemang under hela utbildningen. Det blev lite svettigt med alla snabba kompressioner, men nu har vi lärt att man ska ta i om olyckan är framme” säger Elin Wennergrund, arbetsmiljöombud IUS innovation.

IUS uppmuntrar andra företag att göra samma HLR-satsning. Denna typen av utbildning ger viktig kunskap och trygghet som gynnar företaget, gemenskapen och medarbetarna personligen. Som en fortsättning på att trygga arbetsmiljön är det bra att starta året med att se över säkerheten och rutiner för till exempel utrymning. Nedan följer några tips.

Bra saker att ta för vana att starta det nya året med

  • Kontrollera brandvarnare, brandsläckare och annan utrustning
  • Utför en brandövning
  • Gå igenom säkerheten vid brand eller annan fara (Oavsett om ni har kollegor som varit hos er i över 20 år eller är helt nya är detta en superbra påminnelse att gå över till exempel rutin för utrymning vid brand eller annan fara)
  • Utbilda inom hjärt- lungräddning och luftvägsstopp

Fler bilder från utbildningen

Läs mer

IUS initiativ med AMSAC

Just nu pågår det ett samarbete mellan IUS innovation och utbildningsföretaget AMSAC. Tillsammans utvecklar vi YH-utbildningar inom hållbar mobilitet.

IUS vinner upphandling för Ånge kommun

IUS innovation har vunnit en upphandling hos Ånge kommun där två konsulter från IUS bemannar uppdraget i team Ånge kommun och Din Tur.

IUS vinner upphandling för Skånetrafiken

IUS innovation vinner upphandlingen “Konsult Hela ResenärsResan” hos Skånetrafiken, Region Skåne. Två konsulter från IUS bemannar uppdraget och ska arbeta gemensamt med team och teamledare från Skånetrafiken.

IUS startar upp traineeprogram

IUS innovation tar steget och utvecklar ett traineeprogram. Ett program som ska innehålla både utbildning, interna och externa projekt. Det är David Lillieroth och Adrian Wepplinger som är de första två att ingå i programmet under ledning och mentorskap av Anton Carlsson, projektledare och Patrik Westræus, projektledare.

Ledare för strategisk utveckling & innovation

Tommy Winterskiöld Vestlie internrekryteras till rollen som ledare för strategisk utveckling och innovation

Generationsskifte för IUS innovation när Anna Wadström blir ny VD

Inför 2022 stod det klart att Anna Wadström tar över som VD för IUS innovation efter Fredrik Wadström. Anna tar över spakarna för att fortsätta driva företaget IUS innovation framåt och väljer att fokusera på hållbarhet än mer i framtiden.

Webinar Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?

Torsdagen den 21 oktober anordnade IUS innovation AB och TIER Mobility det digitala panelsamtalet ”Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?”

Inbjudan webinar: Elsparkcykeln – fara eller pusselbit i klimatomställningen?

Inbjudan till frukostseminarium om hållbara och trafiksäkra lösningar i framtidens städer. Titel: Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?

eHUBS International Academy

I förra veckan kunde eHUBS (e-Mobility hubs) genomföra ett av sina största evenemang – eHUBS International Academy. Eventet hölls i Bergen, Norge, och vår eminenta projektledare och expert inom mobilitetshubbar Anna Wadström var självklart på plats och deltog.

Paneldebatt för Tankesmedjan Mobilitet Sverige – Omstart kollektivtrafiken

Det är ett faktum att resvanorna för människor är förändrade, men hur arbetar kollektivtrafiken för att möta och/eller anpassa sig till de nya resvanorna? Handlar det om att återfå resenärer eller hitta nya kundgrupper för att öka volymerna i kollektivtrafiken?

NYHETSBREV

8 + 10 =

Hör av dig till Elin om du vill veta mer!

 

ELIN WENNERGRUND

elin.wennergrund@iusinnovation.se 

+46 736 60 69 39