NYHET

18-11-2022

IUS startar upp traineeprogram

IUS innovation tar steget och utvecklar ett traineeprogram. Ett program som ska innehålla både utbildning, interna och externa projekt. Det är David Lillieroth och Adrian Wepplinger som är de första två att ingå i programmet under ledning och mentorskap av Anton Carlsson, projektledare och Patrik Westræus, projektledare.

Två män i kostym står och tittar in i kameran.

Bild: Adrian Wepplinger (till vänster) och David Lillieroth (till höger) är de första traineerna hos IUS innovation.

IUS innovation grundades 2011 med syfte att stötta företag i utmaningarna kring digitalisering och IT. Grundpelaren att arbeta mot ett hållbart samhälle sattes och projekt inom samhällsbärande branscher så som bland annat hållbart resande tog fart redan från start. Efter 11 år utvecklar IUS nu också en traineeverksamhet.

Önskan är att få utveckla nya talanger kring de processer och metoder som IUS arbetar med men också närma sig högskola, universitet och akademin för att fånga upp och ta del av den kunskap som de unga ambitiösa personer besitter. På så sätt får IUS som bolag in nytänkande personer som delar drivet för innovation och hållbarhet och traineerna får erfarenhet i sin nya roll och referenser från arbetslivet.

Kombinationen av nyexaminerade kollegor och kollegor med längre erfarenhet är jag övertygad om är en vinnande blandning som skapar en bra dynamik. Att vara med och utveckla nya talanger i IUS traineeprogram är personligen väldigt kul och blir en stolthet och styrka för hela bolaget.” – Anton Carlsson, Projektledare och mentor för traineeprogrammet

Bolaget har sedan tidigare goda erfarenheter från studenter som utfört sina LIA-praktiker hos IUS medarbetare med olika roller och positioner. Detta blir första gången IUS anställer nyexaminerade studenter genom ett traineeprogram under ett år med fokus på personlig utveckling.

“Drygt två månader in i traineeprogrammet och arbetsrollen som projektledare kan för min del sammanfattas i ett ord, utveckling. Tiden har gått väldigt fort och otroligt nog har jag genom internprojekt tillsammans med kunduppdrag utvecklats ännu snabbare. Framgångsfaktorn för IUS traineeprogram är att tidigt få testa olika arbetsuppgifter med stöd från mer erfarna projektledare. Mixen av ung och färsk kunskap som möter erfarenhet och rutin tror jag är ett vinnande koncept.” – David Lillieroth, Trainee Projektledare

För 2022/2023 är det David Lillieroth och Adrian Wepplinger som är med och bygger upp traineeprogrammet. Två drivna personer som kommer arbeta med både interna och externa projekt genom ledning och mentorskap från Anton Carlsson och Patrik Westraeus.

Läs mer

Rådgivare till Living Lab för autonoma transporter i glesbygd

IUS Innovation är en av parterna som genomför projektet “Living Lab för autonoma transporter på landsbygden” i Rödå-Tavelsjö utanför Umeå.

Rapport och hållbarhetsmanifest för Wendelstrand

Vi på IUS innovation är stolta över att vara med och stötta i arbetet med att utveckla och förverkliga visionen för Wendelstrand – en levande och hållbar stadsdel där människa, natur och arkitektur samspelar harmoniskt.

IUS initiativ med AMSAC

Just nu pågår det ett samarbete mellan IUS innovation och utbildningsföretaget AMSAC.
Tillsammans utvecklar vi YH-utbildningar inom hållbar mobilitet.

IUS vinner upphandling för Ånge kommun

IUS innovation har vunnit en upphandling hos Ånge kommun där två konsulter från IUS bemannar uppdraget i team Ånge kommun och Din Tur.

IUS vinner upphandling för Skånetrafiken

IUS innovation vinner upphandlingen “Konsult Hela ResenärsResan” hos Skånetrafiken, Region Skåne. Två konsulter från IUS bemannar uppdraget och ska arbeta gemensamt med team och teamledare från Skånetrafiken.

IUS personal utbildade i HLR

2023 är här och med nytt år är det naturligt att både titta framåt för det kommande året och att reflektera över året som varit. IUS Innovation har gjort just det och är stolta över allt vi åstadkommit både internt och externt. Från 2022 är vi internt som stoltast över den utbildning inom hjärt-lungräddning som vi genomförde med våra kollegor och nu vill vi uppmuntra fler företag till att ta samma initiativ.

Ledare för strategisk utveckling & innovation

Tommy Winterskiöld Vestlie internrekryteras till rollen som ledare för strategisk utveckling och innovation

Generationsskifte för IUS innovation när Anna Wadström blir ny VD

Inför 2022 stod det klart att Anna Wadström tar över som VD för IUS innovation efter Fredrik Wadström. Anna tar över spakarna för att fortsätta driva företaget IUS innovation framåt och väljer att fokusera på hållbarhet än mer i framtiden.

Webinar Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?

Torsdagen den 21 oktober anordnade IUS innovation AB och TIER Mobility det digitala panelsamtalet ”Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?”

Inbjudan webinar: Elsparkcykeln – fara eller pusselbit i klimatomställningen?

Inbjudan till frukostseminarium om hållbara och trafiksäkra lösningar i framtidens städer. Titel: Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?

NYHETSBREV

13 + 15 =

Hör av dig till Anton om du vill veta mer!

 

ANTON CARLSSON

anton.carlsson@iusinnovation.se 

+46 709 75 79 50