NYHET

12-04-2021

Clubhouse – Mobilitet Sverige

Visst har du väl hört om den senaste appen för auditiv kommunikation? iPhone-appen Clubhouse som lanserades i april 2020, redan i maj 2020 värderades appen för sociala nätverk till nästan 100 miljoner dollar. Plattformens tillväxt är talande för hur inflytelserik den redan har kommit att bli. Det är gyllene tillfälle för oss i mobilitetsområdet att nyttja detta verktyg för att nätverka och delta i inspirerande och kreativa samtal.

Clubhouse är ett nytt socialt nätverk som bygger helt och hållet på röstsamtal. Den grundar sig varken på video, text eller bilder. Det är Alpha Exploration Co. som ligger bakom appen och det kan skapas samtal med allt från några få individer till över 5000 personer.

IUS innovation har startat klubben Mobilitet Sverige med målet att det ska skapas goda och innovativa samtal kring mobilitet. Varje torsdag klockan 8:00 diskuteras ämnet mobilitet från olika vinklar. Hittills har vi fokuserat på olika topics så som myter kring mikromobilitet, parkering av elsparkcyklar och mobilitet och bostäder, hur går det ihop?

– Det är verkligen spännande med en så ny plattform för nätverkande som den här. Jag ser stor potential till att vi ska lära oss av varandra och skapa spännande samtal, säger IUS innovations projektledare Patrik Westræus.

Gå med i klubben och häng på samtalet till morgonkaffet redan nu på torsdag!
Varmt välkomna till samtalet! ✨

💡 MER INFORMATION

Saknar du en inbjudan till Club House?
Hör av dig till Anna Wadström eller Patrik Westreæus för att kunna delta i kommande samtal kring mobilitet.
Till Club House:
https://www.joinclubhouse.com/
Till klubben Mobilitet Sverige:
https://www.joinclubhouse.com/club/mobilitet-sverige
För vem riktar sig klubben?
Alla som är intresserade av ämnet mobilitet!
När:

Varje torsdag klockan 8:00
Längd:
Cirka 30 minuter

Läs mer

IUS initiativ med AMSAC

Just nu pågår det ett samarbete mellan IUS innovation och utbildningsföretaget AMSAC.
Tillsammans utvecklar vi YH-utbildningar inom hållbar mobilitet.

IUS vinner upphandling för Ånge kommun

IUS innovation har vunnit en upphandling hos Ånge kommun där två konsulter från IUS bemannar uppdraget i team Ånge kommun och Din Tur.

IUS vinner upphandling för Skånetrafiken

IUS innovation vinner upphandlingen “Konsult Hela ResenärsResan” hos Skånetrafiken, Region Skåne. Två konsulter från IUS bemannar uppdraget och ska arbeta gemensamt med team och teamledare från Skånetrafiken.

IUS personal utbildade i HLR

2023 är här och med nytt år är det naturligt att både titta framåt för det kommande året och att reflektera över året som varit. IUS Innovation har gjort just det och är stolta över allt vi åstadkommit både internt och externt. Från 2022 är vi internt som stoltast över den utbildning inom hjärt-lungräddning som vi genomförde med våra kollegor och nu vill vi uppmuntra fler företag till att ta samma initiativ.

IUS startar upp traineeprogram

IUS innovation tar steget och utvecklar ett traineeprogram. Ett program som ska innehålla både utbildning, interna och externa projekt. Det är David Lillieroth och Adrian Wepplinger som är de första två att ingå i programmet under ledning och mentorskap av Anton Carlsson, projektledare och Patrik Westræus, projektledare.

Ledare för strategisk utveckling & innovation

Tommy Winterskiöld Vestlie internrekryteras till rollen som ledare för strategisk utveckling och innovation

Generationsskifte för IUS innovation när Anna Wadström blir ny VD

Inför 2022 stod det klart att Anna Wadström tar över som VD för IUS innovation efter Fredrik Wadström. Anna tar över spakarna för att fortsätta driva företaget IUS innovation framåt och väljer att fokusera på hållbarhet än mer i framtiden.

Webinar Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?

Torsdagen den 21 oktober anordnade IUS innovation AB och TIER Mobility det digitala panelsamtalet ”Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?”

Inbjudan webinar: Elsparkcykeln – fara eller pusselbit i klimatomställningen?

Inbjudan till frukostseminarium om hållbara och trafiksäkra lösningar i framtidens städer. Titel: Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?

eHUBS International Academy

I förra veckan kunde eHUBS (e-Mobility hubs) genomföra ett av sina största evenemang – eHUBS International Academy. Eventet hölls i Bergen, Norge, och vår eminenta projektledare och expert inom mobilitetshubbar Anna Wadström var självklart på plats och deltog.

NYHETSBREV

15 + 11 =

Hör av dig till Anna om du vill veta mer!

 

ANNA WADSTRÖM

anna.wadstrom@iusinnovation.se

+46 736 60 69 47