NYHET

08-10-2021

eHUBS International Academy

Äntligen var det dags. I förra veckan kunde eHUBS (e-Mobility hubs) genomföra ett av sina största evenemang – eHUBS International Academy. Eventet hölls i Bergen, Norge, och vår eminenta projektledare och expert inom mobilitetshubbar Anna Wadström var självklart på plats och deltog.

Evenemanget hade sitt stora syfte att ge utrymme för deltagarna att dela kunskap och erfarenhet med varandra, för att kunna utveckla mobilitetshubbar med fokus på elektriska fordon runt om i Europa. Samtalen handlade om allt kring mobilitetshubbar, ifrån idé till implementering och utveckling av nya mobilitetshubbar. Deltagarna var representanter från stora delar av Europa och kom från både privata och offentliga mobilitetsorganisationer.

Tredagarsseminariet inkluderade alla stadier i planering till implementering kring mobilitetshubbar. Från att välja rätt placering för en mobilitetshubb till att välja tjänster, EV-strategier (EV – electric vehicle) och hur man engagera intressenter till olika kommunikationsstrategier. Allt baserat på erfarenheterna i de olika regionerna och städerna i Europa.

– Det var lärorika dagar med stort utbyte av erfarenheter om hur vi tänker kring hubbar i de olika städerna. Sen är det ju alltid spännande att träffa andra aktörer och personer i branschen som är intresserade av just mobilitetshubbar, säger Anna Wadström.

På stadscyklar genom Bergen kunde deltagarna också få en direkt inblick i den satsning som Bergen kommun gjort när det kommer till mobilitetshubbar.

💡 MER INFORMATION

Läs gärna mer om eHUBS här:
eHUBS International Academy

Hör av dig till Anna om du vill veta mer!

 

ANNA WADSTRÖM

anna.wadstrom@iusinnovation.se

+46 736 60 69 47

NYHETSBREV

10 + 13 =

Läs mer

IUS initiativ med AMSAC

Just nu pågår det ett samarbete mellan IUS innovation och utbildningsföretaget AMSAC. Tillsammans utvecklar vi YH-utbildningar inom hållbar mobilitet.

IUS vinner upphandling för Ånge kommun

IUS innovation har vunnit en upphandling hos Ånge kommun där två konsulter från IUS bemannar uppdraget i team Ånge kommun och Din Tur.

IUS vinner upphandling för Skånetrafiken

IUS innovation vinner upphandlingen “Konsult Hela ResenärsResan” hos Skånetrafiken, Region Skåne. Två konsulter från IUS bemannar uppdraget och ska arbeta gemensamt med team och teamledare från Skånetrafiken.

IUS personal utbildade i HLR

2023 är här och med nytt år är det naturligt att både titta framåt för det kommande året och att reflektera över året som varit. IUS Innovation har gjort just det och är stolta över allt vi åstadkommit både internt och externt. Från 2022 är vi internt som stoltast över den utbildning inom hjärt-lungräddning som vi genomförde med våra kollegor och nu vill vi uppmuntra fler företag till att ta samma initiativ.

IUS startar upp traineeprogram

IUS innovation tar steget och utvecklar ett traineeprogram. Ett program som ska innehålla både utbildning, interna och externa projekt. Det är David Lillieroth och Adrian Wepplinger som är de första två att ingå i programmet under ledning och mentorskap av Anton Carlsson, projektledare och Patrik Westræus, projektledare.

Ledare för strategisk utveckling & innovation

Tommy Winterskiöld Vestlie internrekryteras till rollen som ledare för strategisk utveckling och innovation

Generationsskifte för IUS innovation när Anna Wadström blir ny VD

Inför 2022 stod det klart att Anna Wadström tar över som VD för IUS innovation efter Fredrik Wadström. Anna tar över spakarna för att fortsätta driva företaget IUS innovation framåt och väljer att fokusera på hållbarhet än mer i framtiden.

Webinar Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?

Torsdagen den 21 oktober anordnade IUS innovation AB och TIER Mobility det digitala panelsamtalet ”Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?”

Inbjudan webinar: Elsparkcykeln – fara eller pusselbit i klimatomställningen?

Inbjudan till frukostseminarium om hållbara och trafiksäkra lösningar i framtidens städer. Titel: Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?

Paneldebatt för Tankesmedjan Mobilitet Sverige – Omstart kollektivtrafiken

Det är ett faktum att resvanorna för människor är förändrade, men hur arbetar kollektivtrafiken för att möta och/eller anpassa sig till de nya resvanorna? Handlar det om att återfå resenärer eller hitta nya kundgrupper för att öka volymerna i kollektivtrafiken?