NYHET

20-09-2021

Paneldebatt för Tankesmedjan Mobilitet Sverige – Omstart kollektivtrafiken

Det är ett faktum att resvanorna för människor är förändrade, men hur arbetar kollektivtrafiken för att möta och/eller anpassa sig till de nya resvanorna? Handlar det om att återfå resenärer eller hitta nya kundgrupper för att öka volymerna i kollektivtrafiken?

Den 15 september samlade IUS innovation återigen medlemmarna i tankesmedjan Mobilitet Sverige, som består av ledande befattningshavare inom kollektivtrafiken. Den här gången handlade det om att gemensamt lyfta frågor som många arbetar med just nu. I paneldebatten särläggs kunskap, tankar och erfarenheter för att få en gemensam syn på uppgiften.

Panelen bestod av
Lars Backström (Västtrafik)
Sofia Malander (Östgötatrafiken)
Göran Schmidt (RISE)
Tommy Winterskiöld Vestlie (IUS innovation).

Paneldebatten var ett hybridevent, vilket innebar att man deltog både på en fysisk och digital plats. Panelen satt i studion på Silverbullet Film i Göteborg och modererades av Cecilia Möllerstrandh från IUS innovation. Åhörarna som deltog digitalt representerade näst intill hela Sveriges kollektivtrafik vilket kändes väldigt kraftfullt.

Hur ska kollektivtrafiken få tillbaka sina volymer? Hur ser de nya resvanorna ut och hur kan kollektivtrafiken möta de behoven? Ja, frågorna var många, väldigt fascinerade och intressanta! En enormt aktuell och betydelsefull debatt som Mobilitet Sverige genomförde och det blev ett lärorikt samtal.

Är du intresserad av mobilitet och frågor som hör till, så är du välkommen att kontakta IUS innovations samordnare, Elin Wadström.

💡 MER INFORMATION

Silverbullet Film

http://www.silverbulletfilm.com/

 

Kontakt:

Samordnare Elin Wadström

elin.wadstrom@iusinnovation.se

0736 – 60 69 39

Läs mer

IUS initiativ med AMSAC

Just nu pågår det ett samarbete mellan IUS innovation och utbildningsföretaget AMSAC.
Tillsammans utvecklar vi YH-utbildningar inom hållbar mobilitet.

IUS vinner upphandling för Ånge kommun

IUS innovation har vunnit en upphandling hos Ånge kommun där två konsulter från IUS bemannar uppdraget i team Ånge kommun och Din Tur.

IUS vinner upphandling för Skånetrafiken

IUS innovation vinner upphandlingen “Konsult Hela ResenärsResan” hos Skånetrafiken, Region Skåne. Två konsulter från IUS bemannar uppdraget och ska arbeta gemensamt med team och teamledare från Skånetrafiken.

IUS personal utbildade i HLR

2023 är här och med nytt år är det naturligt att både titta framåt för det kommande året och att reflektera över året som varit. IUS Innovation har gjort just det och är stolta över allt vi åstadkommit både internt och externt. Från 2022 är vi internt som stoltast över den utbildning inom hjärt-lungräddning som vi genomförde med våra kollegor och nu vill vi uppmuntra fler företag till att ta samma initiativ.

IUS startar upp traineeprogram

IUS innovation tar steget och utvecklar ett traineeprogram. Ett program som ska innehålla både utbildning, interna och externa projekt. Det är David Lillieroth och Adrian Wepplinger som är de första två att ingå i programmet under ledning och mentorskap av Anton Carlsson, projektledare och Patrik Westræus, projektledare.

Ledare för strategisk utveckling & innovation

Tommy Winterskiöld Vestlie internrekryteras till rollen som ledare för strategisk utveckling och innovation

Generationsskifte för IUS innovation när Anna Wadström blir ny VD

Inför 2022 stod det klart att Anna Wadström tar över som VD för IUS innovation efter Fredrik Wadström. Anna tar över spakarna för att fortsätta driva företaget IUS innovation framåt och väljer att fokusera på hållbarhet än mer i framtiden.

Webinar Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?

Torsdagen den 21 oktober anordnade IUS innovation AB och TIER Mobility det digitala panelsamtalet ”Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?”

Inbjudan webinar: Elsparkcykeln – fara eller pusselbit i klimatomställningen?

Inbjudan till frukostseminarium om hållbara och trafiksäkra lösningar i framtidens städer. Titel: Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?

eHUBS International Academy

I förra veckan kunde eHUBS (e-Mobility hubs) genomföra ett av sina största evenemang – eHUBS International Academy. Eventet hölls i Bergen, Norge, och vår eminenta projektledare och expert inom mobilitetshubbar Anna Wadström var självklart på plats och deltog.

NYHETSBREV

7 + 7 =

Hör av dig till Tommy om du vill veta mer!

 

Tommy Winterskiöld Vestlie

tommy.winterskiold-vestlie@iusinnovation.se 

+46 736 60 69 10