NYHET

02-12-2020

ICA Fastigheter lyfter mobilitetsfrågan

Mobilitetsområdet utvecklas i högt tempo. Nya affärsmodeller och spännande transportsätt testas runt om i Sverige för att ställa om till en hållbar mobilitet. ICA Fastigheter tar ett omfattande grepp för att förstå och utreda sin plats i mobilitetsbranschen. ICA Fastigheter har som mål att skapa förutsättningar för alla ICA-platser att bidra till ökad hållbarhet, tillgänglighet och attraktionskraft.

Mobilitetsbranschen är i ständig förändring och det utvecklas hela tiden nya erbjudande inom personförflyttning och logistik. Det är inte längre bara kollektivtrafiken som tillhandahåller mobilitet till gemene man. Flera privata aktörer får upp intresset, tar sig in på marknaden och erbjuder nya spännande lösningar för att ta sig från A till B. ICA Fastigheter är en aktör som insett värdet av att erbjuda rätt mobilitet till och från deras fastigheter och IUS är stolta över att vara med på resan. 

“Det är särskilt glädjande för oss som arbetar inom mobilitet att se en aktör som ICA Fastigheter ta ett grepp om mobilitetsfrågan. Det visar på en framåtanda som är guld värd i arbetet mot en hållbar framtid.” säger IUS innovations rådgivare Anton Lymer. 

Första leveransen är gjord och arbetet ses som startskottet på ett långt arbete inom hållbarhet och mobilitet för ICA Fastigheter. 

I första stora projektet tog IUS innovation fram en mobilitetshandbok. Handboken är ett sätt att lära sig att förstå hur man kan jobba med mobilitet. Den är tänkt att lägga grunden och fungera som ett metodstöd för ICA Fastigheters mobilitetsarbete framöver.

Kopplat till handboken finns bland annat ett White paper med bakgrund, djupdykning och omvärldsbevakning i begreppet och branschen mobilitet. Dessutom har flertalet mobilitetsrelaterade analys- och utredningsmallar tagits fram. 

IUS är stolta över att få vara med och leda arbetet med mobilitet framåt för ICA Fastigheter.

Läs mer

IUS initiativ med AMSAC

Just nu pågår det ett samarbete mellan IUS innovation och utbildningsföretaget AMSAC.
Tillsammans utvecklar vi YH-utbildningar inom hållbar mobilitet.

IUS vinner upphandling för Ånge kommun

IUS innovation har vunnit en upphandling hos Ånge kommun där två konsulter från IUS bemannar uppdraget i team Ånge kommun och Din Tur.

IUS vinner upphandling för Skånetrafiken

IUS innovation vinner upphandlingen “Konsult Hela ResenärsResan” hos Skånetrafiken, Region Skåne. Två konsulter från IUS bemannar uppdraget och ska arbeta gemensamt med team och teamledare från Skånetrafiken.

IUS personal utbildade i HLR

2023 är här och med nytt år är det naturligt att både titta framåt för det kommande året och att reflektera över året som varit. IUS Innovation har gjort just det och är stolta över allt vi åstadkommit både internt och externt. Från 2022 är vi internt som stoltast över den utbildning inom hjärt-lungräddning som vi genomförde med våra kollegor och nu vill vi uppmuntra fler företag till att ta samma initiativ.

IUS startar upp traineeprogram

IUS innovation tar steget och utvecklar ett traineeprogram. Ett program som ska innehålla både utbildning, interna och externa projekt. Det är David Lillieroth och Adrian Wepplinger som är de första två att ingå i programmet under ledning och mentorskap av Anton Carlsson, projektledare och Patrik Westræus, projektledare.

Ledare för strategisk utveckling & innovation

Tommy Winterskiöld Vestlie internrekryteras till rollen som ledare för strategisk utveckling och innovation

Generationsskifte för IUS innovation när Anna Wadström blir ny VD

Inför 2022 stod det klart att Anna Wadström tar över som VD för IUS innovation efter Fredrik Wadström. Anna tar över spakarna för att fortsätta driva företaget IUS innovation framåt och väljer att fokusera på hållbarhet än mer i framtiden.

Webinar Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?

Torsdagen den 21 oktober anordnade IUS innovation AB och TIER Mobility det digitala panelsamtalet ”Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?”

Inbjudan webinar: Elsparkcykeln – fara eller pusselbit i klimatomställningen?

Inbjudan till frukostseminarium om hållbara och trafiksäkra lösningar i framtidens städer. Titel: Elsparkcykeln: fara eller pusselbit i klimatomställningen?

eHUBS International Academy

I förra veckan kunde eHUBS (e-Mobility hubs) genomföra ett av sina största evenemang – eHUBS International Academy. Eventet hölls i Bergen, Norge, och vår eminenta projektledare och expert inom mobilitetshubbar Anna Wadström var självklart på plats och deltog.

NYHETSBREV

9 + 13 =

Hör av dig till Anna om du vill veta mer!

 

ANNA WADSTRÖM

anna.wadstrom@iusinnovation.se

+46 736 60 69 47