Kunduppdrag
Ett urval av referenscase
Tjänstedesign i VINNOVA-finasierade projektet Vinter-Hugo
Tjänstedesign för projekt Vinter-Hugo Smart LandsbygdProjektbeskrivning IUS innovation ansvarar för tjänstedesign i VINNOVA-finansierade projektet Vinter-Hugo. Vinter-Hugo är ett projekt som syftar till att utveckla och utvärdera transporttjänster som använder en...
Rapport och hållbarhetsmanifest, Projekt Wendelstrand
Hållbarhetsmanifestet för Wendelstrand utgör parternas kollektiva åtagande för att förverkliga visionen för området. Det omfattar konkreta åtgärder och målsättningar så som hållbara transportsystem, inkluderande urbanisering och minskad miljöpåverkan.
Process- och rådgivning, Ånge kommun
Processledning och rådgivning Ånge kommunProjektbeskrivning IUS innovation vann upphandling hos Ånge kommun. Två konsulter från IUS bemannar uppdraget och ska arbeta gemensamt med teamet från Ånge kommun och Kommunalförbundet Kollektivtrafikmyndigheten i...
Verktygslåda, Jönköpings Länstrafik
Jönköpings Länstrafik önskade vidareutveckla sin samverkan med alla 13 kommuner i länstrafikens område genom att förändra sitt arbetssätt kopplat till mobilitetsfrågor. IUS innovation var projektledare för att utveckla en samverkansmodell och ta fram en process och därefter en verktygslåda för hantering av mobilitetsärende.
Pilotområde cykel, Stadsmiljöförvaltningen
Projektet ämnar förbättra cyklisters gaturum och behov i två utvalda områden i Göteborg, Majorna/Kungsladugård och Backa. Projektet drivs som en pilot där man testar olika lösningar för att hitta fungerande åtgärder i stadsmiljön.
Kundresekartläggning, Skånetrafiken
Fokus i projektets nuvarande fas är att primärt skapa en gemensam bild och att genom ett lärande angreppssätt bygga en för Skånetrafiken fungerande process och metodik. Projektet kommer arbeta med costumer journeys som främsta verktyg/modell.
Arrangör och moderator paneldebatt, Tankesmedjan Mobilitet Sverige
Den 15 september 2021 samlade IUS innovation medlemmarna i tankesmedjan Mobilitet Sverige till en paneldebatt.
Panel webinar, Drive Sweden
Den 27 april arrangerade Drive Sweden ett webinar om digitala lösningar som kan möjliggöra delade och kombinerade mobilitetslösningar där IUS deltog som presentatör och panel.
LIMA-projektet, Drive Sweden
MaaS-projektet LIMA gick i mål under början av 2022. LIMA är en del av regeringens samverkansprogram Nästa generations resor och transporter.
Mobilitetshubbar vid service- och handelsnoder, Vinnova
Projektet Mobilitetshubbar vid service- och handelsnoder syftade till att undersöka förutsättningarna kring att etablera mobilitetshubbar vid service- och handelsnoder i ytterstadsområden.
Lynx-programmet
De fyra kollektivtrafikhuvudmännen går i bräschen för branschen och lanserar gemensamt biljett- och betalsystem.
Färdplan, Linköpings kommun
Syftet med projektet är att skapa en tydlighet och en bredare förståelse kring hållbar mobilitet och dess utveckling och effekter.
Mobilitetshandbok, ICA fastigheter
Mobilitetshandboken är tänkt att lägga grunden och fungera som ett metodstöd för ICA Fastigheters mobilitetsarbete framöver.
Kundresan, Göteborg & Co
Projektet ska bygga en starkare förståelse för kundresan och skapa förutsättningar för att Göteborg ska utvecklas som evenemangsstad.
Tankesmedja med mobilitetsaktörer under covid-19 pandemin
I samband med Covid-19-pandemins spridning i Sverige och Europa ville IUS innovation ta en aktiv roll och startade en tankesmedja.
Vestre Billingstad, Ruter
Ett av Osloregionens största bostadsprojekt och “case-study” i forskningsprojektet OptiMaaS, som fokuserar på att utforska effektivisering av MaaS.
Framtidsriktning, Göteborgs Stads Parkerings
P-bolagets framtidsriktning omformades till att sträva mot att vara en mobilitetsaktör, snarare än ett parkeringsbolag. Hela bolaget och organisationen med både styrelse och medarbetare strävar tillsammans mot denna framtidsbild.
Omvärldsbevakning Norden, privat mobilitetsaktör
Marknadsanalys med jämförelse mellan de nordiska storstäderna när det kommer till etableringspotential av bolagets framtida mobilitetstjänster
Mobilitetshub, Ruter
Pilotprojekt kring hubbarnas betydelse och inverkan på Ruters beslutade målbild om att leverera hållbar rörelsefrihet.
Identitet och position, Östgötatrafiken
Som trafikhuvudman har Östgötatrafiken ansvar för kollektivtrafiken i Östergötland. I takt med att resvanor förändras behöver kollektivtrafiken anpassas för att vara tillgänglig för alla sina kunder. I den insiktet har vi på IUS hjälpt Östgötatrafiken att forma en ny identitet samt implementera den i deras dagliga verksamhet.
Whitepaper, Ruter
Med utgångspunkt in den erfarenhet och kompetens som IUS besitter om kollektivtrafikens pågående resa från att leverera traditionell kollektivtrafik till att vara en leverantör av framtidens mobilitet fick IUS i uppdrag av Ruter i Norge att ta fram ett White Paper inom området Mobility as a Service (MaaS) då specifikt kombinerad mobilitet.
Plattform för mobilitet, Samtrafiken
Som ett Vinnovaprojekt drivs forskningsprojektet Tjänsteresa inom ramen för Nationellt kunskapscenter för kollektivtrafiken,
Företagsportalen, Västtrafik
Västtrafik skapat en innovativ tjänst för företag och organisationer som vill öka det hållbara resandet via kollektivtrafiken.
Biljett och betalsystem, HLT
IUS innovation projektleder och övervakar de olika delprojekten som är inom ramen för projektet ”Nytt biljettsystem 2020”.